2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin
Kararın eki (I) Sayılı Listenin 4 üncü sırasındaki tüm ekmek ve katkılı ekmek
çeşitlerinde de KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanacağına ilişkin karar aşağıda
istifadenize sunulmaktadır.
Mevzuatın Değişiklikten Önceki Hali |
Mevzuatın Değişiklikten Sonraki Hali |
4- Buğday unu, buğday
unundan imal edilen ekmekler (kepekli olanlar dahil, diğer katkı maddeliler
hariç), yufka, |
“4- Buğday unu, yufka, ekmek (buğday unu, kepek, su, tuz, maya,
şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vitalgluten ve Türk Gıda
Kodeksine göre izin verilen katkı maddeleri ile toplamda %5 oranını geçmemek
kaydıyla çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ,
süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler ilave edilmek suretiyle
imal edilen ekmekler),” |
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma
Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına
Dair Karar - 2016/8705 (05.05.2016 t. 29703 s. R.G.) |
Karar Sayısı : 2016/8705
Ekli “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer
Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair
Karar”ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 28/3/2016 tarihli ve 31948
sayılı yazısı üzerine, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci
maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 28/3/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.
MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ
ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR |
MADDE 1-
24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe
konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine
İlişkin Kararın eki (I) sayılı listenin 4 üncü sırası aşağıdaki şekilde
değiştirilmiştir. “4- Buğday unu, yufka, ekmek (buğday unu, kepek, su, tuz, maya, şeker,
enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vitalgluten ve Türk Gıda Kodeksine
göre izin verilen katkı maddeleri ile toplamda %5 oranını geçmemek kaydıyla
çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt
ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler ilave edilmek suretiyle imal edilen
ekmekler),” MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.
|